Na Frýdlantsku se mají uskutečnit dvě technoparty

Frýdlant (Liberecko) - Ve Frýdlantském výběžku na Liberecku se mají v příštích dnech uskutečnit hned dvě technoparty. Zatímco na soukromé party v Albrechticích u Frýdlantu očekávají organizátoři jen zhruba 800 lidí, do Andělky u Višňové by se jich mohl sjet čtyřnásobek. Obě akce se uskuteční na soukromých pozemcích. Obce ani policie tak nemají možnost jim zabránit.

V Albrechticích nejde letos o první podobnou akci, už na začátku května se tam na soukromé technoparty sešlo asi 500 lidí. Odbor životního prostředí tehdy zahájil s organizátorem správní řízení pro porušení zákona o myslivosti, neboť hlasitá hudba plašila zvěř.

Také Andělka už má s podobnými akcemi zkušenosti. V červenci 2002 se tam uskutečnila nelegální technoparty CzechTek, na kterou se sjelo 11 tisíc lidí z České republiky a ze zahraničí. Akce tehdy trvala od 26. do 31. července, ale ještě 10. srpna se odklízely odpadky, které po ní zbyly. Policie zkontrolovala 1 000 aut a řešila 360 přestupků. Na pokutách vybrala přes 150 tisíc korun.