Jindřichohradecká radnice začala s rekonstrukcí plaveckého bazénu

Jindřichův Hradec - Bazén v Jindřichově Hradci zůstal pro lidi ve městě jedinou možností ke koupání. V rybníku Vajgar to totiž nejde, voda v něm nevyhovuje. Jeho hladinu pokrývají vždy už začátkem prázdnin sinice, a proto v něm hygienici koupání nedoporučují. Potvrdili to i vedoucí tělovýchovných zařízení ve městě Zdeněk Turina s místostarostou města Alfrédem Němcem (ODS).

Jediné místo, kde se mohou místní i návštěvníci města koupat, je plavecký bazén. Jeho kapacita ale nestačí. Budova postavená počátkem devadesátých let je navíc v havarijním stavu, rekonstrukce je nezbytná. Místo dvou bazénů tak budou čtyři, chybět nebudou ani vířivky a masážní trysky.

Dětské bazény za 24 milionů korun jsou téměř hotové, sloužit začnou do konce letošního listopadu. Rekonstrukci čeká další část zařízení a ta bude stát mnohem víc. Vedoucí odboru investic v Jindřichově Hradci Zdeněk Mariška hovoří o více než 100 milionech korun. Roční provoz plaveckého bazénu přijde město na deset milionů. Po celkové rekonstrukci se náklady výrazně sníží.

O ohřev vody se postará slunce pomocí solárních panelů. „Přibudou kolektory a také fotovoltaické články na výrobu elektrické energie,“ prozradil vedoucí plaveckého areálu Petr Cihla. Od nákladné opravy objektu si město slibuje i větší zájem turistů. Po rekonstrukci má plavecký bazén patřit k nejmodernějším zařízením svého druhu na jihu Čech.