Ústecká čtvrť Skorotice dostane novou policejní ústřednu

Ústí nad Labem - Radnice v Ústí nad Labem hodlá investovat do nové služebny městské policie ve čtvrti Skorotice. Jedná se přitom o lokalitu, která zdaleka nepatří mezi nebezpečné. Podle opozice je to kvůli tomu, že v těsné blízkosti žije několik radních za ODS. Ve své ulici měli dokonce značku zákaz vjezdu. Služebna má vyrůst v bývalé hasičské zbrojnici, jen pár set metrů od oblasti, kde žije řada zastupitelů. Přitom ještě v říjnu o vzniku nové ústředny radnice mlčela.

Hlavním důvodem vzniku nové policejní ústředny, která má vyrůst ve Skoroticích za 5 až 10 let, je nárůst loupežné činnosti a vykrádání. Podle opozičních zastupitelů by však nová služebna byla mnohem víc potřeba v nedalekých Všebořicích. Plány magistrátu zpochybňuje i samotná policie. Obyvatelé Skorotic si však novou policejní stanici vyžádali peticí. „K dnešnímu dni ji podepsalo zhruba 227 lidí,“ uvedla mluvčí Magistrátu města Ústí nad Labem Ivana Solničková. Svá jména dodali také členové rodin vlivných podnikatelů.

Ústecká čtvrť se změní také v dopravní infrastruktuře. Zmizí odtud značka zákazu vjezdu, kterou nechal magistrát původně dát do ulice, kde žijí někteří radní. „Vznikne zde zóna s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů. Součástí těchto změn je odstranění značky zákaz vjezdu,“ dodala Solničková. Město chtělo ve Skoroticích postavit i dva kruhové objezdy, což jim však nepovolil krajský úřad.