Mladík odjížděl od brněnských pump bez placení, policie ho chytla

Brno – Policisté zadrželi 23letého mladíka, který čerpal benzin na benzinkách v okolí Brna a ujížděl bez zaplacení. Řidič modré fabie se přiznal ke krádeži benzinu na čtyřech stanicích, policie ho podezírá, že bez zaplacení ujel vícekrát. Celkově tak ušetřil nejméně osm tisíc korun, za což mu hrozí až pět let vězení.

Zloděj benzinu zřejmě poprvé kradl na benzince na začátku dálnice D2. Do kanystrů si načerpal 90 litrů benzinu, potom nasedl do auta a rychle ujel. Podobně se 23letému muži podařilo obelstít obsluhu čerpací stanice na 198. kilometru dálnice D1 ve směru na Olomouc. Aby obelstil policisty u bezpečnostních kamer, používal na svém vozidle různé registrační značky. Podle vedoucího dálniční policie v Chrlicích Bohumila Dvořáka tyto značky kradl v brněnských ulicích a na parkovištích nákupních center.

Policisté ovšem zjistili, že jezdí stále ve stejném autě. Podle nahlášených případů také vypátrali, že na stejnou stanici už se nevrací, přesto bere benzinky kolem Brna jednu za druhou. Počkali proto u benzinky v Rousínově, která měla být další na řadě. „Jedna jediná, která připadala v úvahu, byla zde v Rousínově, kde jsme si na něj počíhali a tady spadla klec, když zrovna tankoval opět 90 litrů,“ uvedl Dvořák.

Reportáž Ivy Zigmundové (zdroj: ČT24)

Policistům se mladík přiznal ke krádežím na čtyřech českých benzinkách, strážci zákona teď prověřují, zda neodcizil benzin i jinde. Jeho vozidlo totiž často zajíždělo do Rakouska.