Golfové hřiště v Klánovicích možná přeci jen bude, pro je nový starosta

Praha - K velkému obratu došlo na radnici v pražských Klánovicích. Zatímco ještě před rokem nechtěli radní o rozšíření zdejšího golfového hřiště ani slyšet, dnes je všechno jinak. Po tiché výměně starosty se názor komunálních politiků změnil. Podnikatelský záměr společnosti Forest Golf Resort obnovit v lese devítijamkové hřiště tak najednou získal podporu.

Bývalý starosta Ladislav Hrabal byl zastupiteli kritizován za neschopnost sehnat od magistrátu peníze na opravy ulic. Nový starosta Jaroslav Losert jednání s hlavním městem ihned zahájil. Málokdo z obyvatel ale čekal, že se odkloní od politiky nepovolovat rozšíření golfového hřiště. „Žádost o změnu územního plánu leží na magistrátu 4 roky. Hned po mém odvolání byl novým starostou předložen návrh na revokaci těchto usnesení, které mimo jiné umožňují výstavbu golfového hřiště v Klánovicích,“ nechal se slyšet Ladislav Hrabal. Zastupitelé tento návrh zatím nepodpořili a znovu ho budou projednávat na červnovém zasedání.

Starosta Losert sebe jako politického a názorové přeběhlíka rozhodně nevnímá. Říká, že se změnil plán Forest Golf Resortu. Ten současný má prý mnohem menší rozsah. Místopředsedkyně Forest Golf Resortu Monika Bažantová sdělila, že místo původního 18jamkového hřiště bude obnoveno devítijamkové.

Ekologičtí aktivisté uspořádají 4. května v Klánovicích demonstraci, jejímž cílem je přinutit radnici, aby vyhlásila referendum o podpoře lesa. To se uskuteční jen v případě, že s ním bude souhlasit minimálně třetina obyvatel, což je asi 600 lidí.