Na Hrubé Skále zavládl středověk

Liberec - Zámek Hrubá Skála v Českém Ráji připravil pro své návštěvníky zajímavý program. Jde o jakousi cestu do středověku, v níž nabízí celou řadu atrakcí pro děti i dospělé, divadelní vystoupení či prohlídku zámku a okolí. Akci zahájila známá herečka  Chantal Pouillan, která je zároveň i kmotrou celého projektu. Program bude probíhat celé léto.

Na zámku Hrubá Skála zavládl středověk se vším všudy. Na nádvoří zbrojnoši zrovna chytili zloděje. Za krádež ho čeká oprátka. Podobné scénky teď budou na Hrubé Skále na denním pořádku. „Snažíme se lidi zábavnou formou seznámit se základními rysy života ve středověku včetně módy a různých zvyků,“ říká Petr Procházka z umělecké skupiny Pranýř. „Každým rokem se na zámku návštěvnost zvyšuje. V průměru sem přichází šest set až sedm set lidí denně,“ informuje Tomáš Zachoval ze zámku Hrubá Skála.

Středověká atmosféra dýchá na návštěvníky na každém kroku. Kromě vystoupení jsou pro děti připravené soutěže, pro ty větší adrenalinový a sportovní park. Samozřejmostí je prohlídka zámku a vyhlídková věž. „My jsme přijeli až z Moravy a je tady moc hezky,“ libuje si jeden z návštěvníků. „Vládne zde příjemná atmosféra. Lidé se přicházejí podívat třeba jen na část představení,“ naznačuje herečka a kmotra projektu „Poznej středověk“ Chantal Poullain.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)

Návštěvníci zámku budou poznávat středověk celé léto. O prázdninách zde budou kejklíři vystupovat každý den.