Pražští policisté nestíhali vyšetření, lékaři se vydali přímo na základnu

Praha – Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Stejným heslem se řídili i lékaři z pražské oční kliniky, kteří se svou pojízdnou ordinací přijeli rovnou na policejní základnu. Strážci zákona pro svou práci potřebují dobrý zrak, pracovní nasazení jim prý ale brání, aby si na potřebná vyšetření našli čas. Zájem o změření zraku předčil očekávání. Na prohlídku se čekalo dlouhé minuty ještě před jejím zahájením.

„V dnešní době, kdy policisté skutečně věnují maximální čas výkonu svého povolání, nemají prostor na to, aby si došli na vyšetření, aby se objednali k lékaři,“ řekla ČT mluvčí pražské policie Ivana Ježková. Do stánku přišli policisté v uniformách i v civilu. Fronta před provizorní lékařskou ambulancí tak nezmizela ani hodinu a půl po jejím otevření.

Prohlídka trvala kolem deseti minut. „Spíše to bereme jako takové doporučení… Máme tady lékaře, kteří můžou s konkrétním důvodem pomoci a nasměrovat ke správnému specialistovi,“ uvedl ředitel Očního Centra Praha Pavel Maun.

Reportáž Štěpánky Martanové (zdroj: ČT24)

Policisté se shodují, že dobrý zrak potřebují hlavně kvůli řízení. Hodí se ale podle nich i v případech, kdy je potřeba přečíst SPZ ujíždějící vozidla nebo chytit zločince. Preventivní prohlídka přímo před hlavním sídlem pražské policie se konala vůbec poprvé, další je naplánovaná na 20. července.