Ozbrojení lupiči přepadli luxusní hodinářství v centru Ostravy

Ostrava – Včera odpoledne přepadli maskovaní lupiči luxusní hodinářství v centru Ostravy na Masarykově náměstí a odnesli si zboží za několik milionů korun. Z místa činu odjeli autem, které pak nedaleko centra zapálili, čímž chtěli zamaskovat stopy. Loupež se odehrála v době, kdy byla prodejna ještě otevřena. Prodavačky ale vyvázly bez zranění, podle policie utrpěly pouze šok.

Podle všech okolností skupina působila profesionálně a dobře se na loupež připravila. Dopředu měli naplánovanou i trasu útěku. „Po krádeži pachatelé rychle nasedli do přistaveného terénního vozu značky Mitsubishi Pajero tmavé barvy, kterým se před skutkem pohybovali v okolních ulicích,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Darina Majková.   

Z místa činu odjeli centrem města přes pěší lávku směrem k Slezskoostravskému hradu, kde vozidlo zapálili. Policie nyní hledá svědky. „Obracíme se na občany, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali na uvedených místech v pěší zóně na Masarykově náměstí v centru Ostravy, v jeho blízkosti a ve směru k Slezskoostravskému hradu a mohli by nám poskytnout jakékoliv informace k vozidlu, či posádce vozidla Mitsubishi Pajero tmavé barvy,“ uvedla mluvčí. Svědci se na policii mohou obrátit prostřednictvím linky 158 či kontaktovat policisty na kterékoliv služebně.