Loupežník už je pod zámkem

Mariánské Lázně – Případ zlodějství a hlavně lidské bezcitnosti odkryli policisté v Mariánských lázních. Zadrželi muže a dvě ženy, kteří pod různými záminkami opakovaně okrádali bezmocnou 101letou ženu. Z jejího bytu si postupně odnesli téměř 20 tisíc korun. Podle mariánskolázeňské policie podvodníci využívají různé záminky, aby se k penězům dostali. Pokud se jim nepodaří vylákat je přímo, ovládají řadu způsobů, jak poškozené okrást. Přehnaná důvěra v cizí lidi proto není na místě.

Nejstarší obyvatelku Mariánských Lázní v jejím bytě okradli od ledna už třikrát. Nejdříve k ní přišla 24letá žena, vydávala se za sociální pracovnici. Napustila vanu, důvěřivou paní vykoupala a poté jí z peněženky ukradla 7 tisíc korun. V únoru se do bytu vrátil přítel mladé podvodnice. „Vylákal od ní celkem 6 a půl tisíce korun pod záminkou zaplacení vodného. Za tři dny se k poškozené vrátil a z obývacího pokoje jí odcizil 3 a půl tisíce korun,“ potvrdila mluvčí Policie ČR Cheb Martina Hrušková a okradená žena doplnila: „Byl sprostý. Vždycky otvíral zásuvku a hledal tam peníze. Měla jsem tam 7 a půl tisíce a on mi to vzal.“

Naposledy podvodník přišel ke stařence do bytu ve středu, tentokrát se vydával za policistu. Když mu žena otevřela, odstrčil ji a prohledal zásuvky. Nic nenašel a z bytu odešel. Poškozená paní okamžitě zavolala policii a muže jim dokázala dokonale popsat. Ti ho pak zadrželi ve městě. „Bude mu sděleno podezření z přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu přisvojení pravomoci úřadu,“ dodala Martina Hrušková. Za vším je navíc podle policie 44letá žena, matka mladíka, která okrádání stařenky vymyslela. „Nemyslela jsem si, že jsou lidé tak oškliví, že můžou okrádat,“ podotkla okradená žena.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Třiadvacetiletý muž zatím zůstává v cele krátkodobého zadržení, za opakované okrádání stařenky mu hrozí tři roky vězení. Jeho spolupachatelkám maximálně dva.

Mariánské Lázně
Zdroj: ČT24