Ve Varech probíhá spor o nájemní smlouvu Myslivny

Karlovy Vary – Pokus o vystěhování podnikatele z lázeňského domu Myslivna v Karlových Varech se neobešel bez asistence policie. Areál, který patří ministerstvu vnitra, má pronajatý soukromá společnost Temparano. Ta ho ale pronajímala dalšímu podnikateli, čímž porušila nájemní smlouvu. Společnost chtěla po současném nájemci okamžité vystěhování. Podnikatel Peter Červenka proto přivolal policii.

Zástupce Temparana Martin Mautner informoval, že od vedení společnosti dostal příkaz převzít objekt dnes ve dvě hodiny odpoledne. Podnikatel Peter Červenka však dovnitř nikoho pustit nechce, ukazuje přitom platnou nájemní smlouvu. „My jsme se s ním chtěli dohodnout, on to odmítl, ať tedy rozhodne nezávislý soud. Ten objekt musí opustit, je tam bez právního důvodu,“ nechal se slyšet generální ředitel společnosti Temparano Marek Hrnčíř.

Peter Červenka tvrdí, že nabídnuté odškodné je mnohem menší, než byly jeho skutečné výdaje na zprovoznění hotelu. Podle něj firma Temparano porušila smluvní podmínky s vlastníkem objektu, ministerstvem vnitra.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Ředitel zařízení služeb ministerstva vnitra Tomáš Homola potvrdil, že pokud došlo k umožnění podnájmu, byly porušeny podmínky nájemní smlouvy. Z toho prý ministerstvo nepochybně vyvodí důsledky. „Uzavřená smlouva je neplatná, a i kdybychom připustili, že je platná, pan Červenka neplní podmínky, nikdy nehradil nájemné,“ brání se Marek Hrnčíř.

Podnikatel v lázeňském domě Myslivna dál zůstává. Případem se nyní budou znovu zabývat právní zástupci obou stran.