Tapíří sobota v pražské zoo: za stylový oděv vstupné korunu

Praha – Zoo v pražské Troji představí v sobotu čerstvý přírůstek, 15letého samce tapíra čabrakového, který do zahrady přicestoval v dubnu. Návštěvníci ho mohou obdivovat v novém výběhu v rámci expozice Vodní svět. Zahrada připravila pro návštěvníky i jedno překvapení, kdo přijde v tapířích barvách – tedy černé nebo bílé –, tak zaplatí vstupné pouze korunu.

Podle mluvčí zahrady Jany Ptačinské Jirátové se návštěvníci v tapířích barvách mohou zapojit do pokusu o vytvoření originální podobizny tapíra čabrakového. Happening se uskuteční v 11:00 u vzdělávacího centra. Výsledkem bude společná fotografie, která najde své místo u výběhu tapírů i na webové stránce zoo.   

Samec Niko pochází ze zoo v Antverpách a do Prahy přicestoval, aby s téměř tříletou samicí Indah vytvořil pár a zplodil potomky. Po svém příjezdu do Prahy ale strávil samec několik týdnů v karanténě. Odchov vzácného lichokopytníka v zoologických zahradách je raritou. V Evropě se nachází pouze 45 jedinců. 

Niko je otcem několika tapírů, potomka čekal i v Antverpách. Kvůli nešťastné náhodě však tamní samice uhynula a vzácný tapír tak „ovdověl“. Chovatelé očekávají, že by se Praha mohla tapířího potomstva dočkat v roce 2013.