Na Ostravsku se množí krádeže stavební techniky

Ostrava – Policisté mají novou stopu ve vyšetřování rozsáhlé krádeže stavebních strojů v Ostravě za téměř pět milionů korun. Jeden z ukradených bagrů natočily v centru města kamery, které nepřetržitě monitorují provoz na silnicích. Policisté zatím netuší, kdo kradený bagr řídil a kam zmizel.

Kradený bagr jel z centra Ostravy směrem na Bohumín. Doprovod mu dělalo stříbrné Audi s kradenými italskými espézetkami. Kvůli rozměrům bagru se však řidiči nedařilo projet podjezdem na výpadovce a v odpoledním hustém provozu musel couvat, aby na druhý pokus projel podjezd po tramvajovém pásu. „Situaci vidělo hned několik svědků, řidiči, kteří jeli za tímto strojem, ale i kolemjdoucí,“ uvedla mluvčí PČR Ostrava Gabriela Holčáková.

Policisté žádají svědky a apelují na všechny, kdo mají informace o řádění zlodějů, aby zavolali na linku 158. Navíc se zajímají o muže z podobizny. Zřejmě je hlavou zlodějského gangu. Krádeže stavebních strojů jsou mezi zloději stále oblíbenější. Za poslední dva měsíce přišly firmy na Třinecku a Ostravsku o techniku za bezmála deset milionů korun. „Říká se, že všechny ty stroje jdou do zahraničí. Tady u nás se všechny ty firmy znají a pochybuji, že by to někdo riskoval. Ví se, kdo má kolik strojů,“ tvrdí okradený bagrista Antoním Sikora.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)