Za tragickou nehodu sanitky obviněn její řidič

Jičín - Policie kvůli tragické nehodě u Samšiny, při které v srpnu zemřeli tři lidé, obvinila sedmadvacetiletého řidiče sanitky. Ten čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až šest let vězení.

Havárie se stala v pátek 12. srpna večer na přehledném úseku na hlavním tahu mezi Jičínem a Sobotkou. Sanitka jedoucí od Sobotky se v klesání u Samšiny na mokré vozovce čelně střetla s osobním automobilem BMW. „Řidič sanitky pravděpodobně kvůli vysoké rychlosti na vrstvě vody na silnici dostal takzvaný aquaplaning a zřejmě se dostal do protisměru,“ uvedla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.

Silný náraz oba vozy zcela zdemoloval. Při nehodě zemřeli na místě pacient v sanitce a řidič osobního vozu, později zemřela i jeho spolujezdkyně. Řidič a zdravotní sestra ze sanitního vozu soukromé dopravní služby skončili v nemocnici.

Zhruba dva týdny po nehodě se na stejném místě u Samšiny stala další tragická nehoda. Při srážce tří osobních aut zemřel jeden člověk a dalších pět lidí bylo zraněno. Okolnosti a míru zavinění této nehody policie stále vyšetřuje, uzavřela mluvčí.