V Rosicích se opět bruslí

Rosice u Brna – Chátrající zimní stadion v Rosicích u Brna se konečně dočkal opravy a od letošních Vánoc se tam zase bruslí. O rekonstrukci se postaral soukromý investor, kterému město stadion v roce 2009 prodalo.

Ledová plocha v Rosicích se před lety proslavila jako čtyřiceticentimetrový kopec a letos v létě se rozpadla už nadobro. Roky bojů jsou ale nyní u konce, od letošních Vánoc je led rovný a mezi mantinely se zase prohánějí hokejisti i veřejnost. „Padlo tady 260 kubíků betonu na srovnání, takže jsme se zbavili toho kopce, který tady byl populární. Je nové chlazení v podlaze, celá strojovna je repasovaná, jsou repasované šatny. Celá oprava zatím stála soukromého investora zhruba 10 milionů korun,“ uvedl ředitel Zimního stadionu Rosice Vlastimil Nechvátal. Půlroční přerušení bylo natolik dlouhé, že to pro vedení zimního stadionu znamená v podstatě nový začátek. „Bude nás to bolet ještě minimálně 6 měsíců, kdy si všechny ty noční hokejové ligy a amatérské soutěže někde nasmlouvaly ledy do konce sezony. Doufáme, že se k nám vrátí,“ dodal Vlastimil Nechvátal.

Reportáž Barbory Žítkové (zdroj: ČT24)

Ledový kámen ze srdce tak teď spadl městu, pro které byl chátrající stadion roky finanční zátěží. Když fungoval, chyběly peníze. Když nefungoval, chyběl městu stadion. „Protože to byla velká díra v rozpočtu, neustále do toho sypat peníze, tak se zastupitelstvo města rozhodlo, že stadion prodá. Bylo to, myslím, zhruba před třemi lety. K tomu prodeji došlo a město se stadionu v uvozovkách zbavilo,“ potvrdil starosta Rosic Jaroslav Světlík (nez.).

Soukromý investor s rekonstrukcí stadionu zdaleka nekončí. Opravy uvnitř budovy završí v létě nová fasáda.