Oprava Lanového mostu proběhne bez uzavírek

Praha – Lanový most, po kterém pražská Jižní spojka překonává železniční trať na Tábor, zůstane během své rekonstrukce průjezdný pro osobní i nákladní dopravu. Primátorský náměstek Josef Nosek, který odpovídá za dopravu v Praze, oznámil, že původně plánované úplné uzavírky neproběhnou. Oprava Lanového mostu začala v pondělí, nejintenzivněji budou silničáři pracovat během prázdnin, aby stihli rekonstrukci dokončit do konce srpna. Při opravě se budou měnit ložiska.

Uzavírek Lanového mostu plánovala Technická správa komunikací více, každá z nich měla trvat několik hodin. Podle Josefa Noska však projektant a dodavatel stavby našli způsob, jak most opravovat a současně na něm ponechat celou dobu auta. „Nejen pro motoristy, ale i pro obyvatele ulic, po kterých měla vést objízdná trasa, je to skvělá zpráva,“ zdůraznil náměstek.

Přípravu na rekonstrukci zahájila TSK už před měsícem, od pondělí už začaly stavební práce. V každém směru je proto uzavřen jeden jízdní pruh a rychlost snížena na 50 kilometrů za hodinu.

Že nebude Lanový most v létě uzavírán, je pro pražské řidiče dobrá zpráva i proto, že se budou muset vyrovnat s uzavírkami na dalších místech. Silniční správa připravuje rekonstrukci Letenského náměstí včetně Letenského tunelu, pracovat se bude také v Michelské a Vinohradské ulici, navíc se město rozhodlo zkušebně zúžit magistrálu.