Dva lidé zemřeli po pádu letadla na Opavsku

Dolní Benešov - V Dolním Benešově na Opavsku spadlo malé letadlo. Nehodu nepřežili dva muži rakouské národnosti. Letoun havaroval v blízkosti travnatého letiště v Dolním Benešově - Zábřehu krátce před 13:30. Zatím není jasné, zda letadlo havarovalo při přistání, či při startu.

Při nehodě zemřeli muži ve věku sedmašedesát a dvaačtyřicet let. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Když přijeli na místo, záchranka už mohla konstatovat jen smrt obou cestujících. Nevíme do této chvíle, který z nich byl pilot, který pasažér,“ řekl ČT mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kudela. Jedna jednotka hasičů zůstává kvůli slabému úniku benzinu stále na místě.

Jednoplošník s rakouskou vlajkou zůstal po nehodě rozlomený na dva kusy. Příčiny nehody se vyšetřují, na místo míří zástupci letecké inspekce. Zatím není jasné, zda letadlo havarovalo při přistání, či při startu. „Pokud skutečně přistával, tak se o kus netrefil na ranvej. Letadlo leží souběžně s ní, ale ve vzdálenosti asi 300 metrů,“ uvedl svědek nehody.

Před dvěma lety se v areálu stala podobná nehoda, tehdy ale všichni cestující přežili.

Na Opavsku se zřítilo letadlo (zdroj: ČT24)