Další odklad přihlášek neohrozí termín začátku modernizace D1

Praha – Ředitelství silnic a dálnic znovu posunulo termín pro podání přihlášek do druhého kola tendru na dodavatele modernizace dálnice D1. Dosud platilo, že zájemci se musí přihlásit do příštího pondělí. Nyní ŘSD oznámilo, že bude možné přihlašovat se o 42 dnů déle. Na zahájení prací, které je plánováno na jaro příštího roku, by ale tento odklad neměl mít vliv.

O odložení podání přihlášek požádalo několik stavebních firem. Stále totiž nemají jasno v podmínkách soutěže, které ŘSD stanovilo. Z téhož důvodu se posouval termín již v září. „Děláme vše pro to, aby byla soutěž co nejvíce transparentní a abychom minimalizovali případná odvolání k ÚOHS od neúspěšných uchazečů,“ podotkl generální ředitel ŘSD David Čermák. Protože by námitky k ÚOHS mohly mít vliv na jarní zahájení prací, rozhodli se silničáři nejenom nechat stavebním firmám více času na přípravu, ale také jim poslat konsolidované znění všech dokumentů pro jednodušší a přehlednější orientaci.

Velká modernizace dálnice D1 v úseku Mirošovice–Kývalka má začít příští rok v dubnu a skončit v roce 2018. Původně ŘSD hovořilo o zahájení prací již letos, ale kvůli zdržení s výběrovým řízením se na dálnici dosud nepracuje.