Klášterec nad Ohří obměnil vedení, hraje se o městské lázně

Klášterec nad Ohří (Chomutovsko) – Docela nové vedení dostala radnice Klášterce nad Ohří. Zastupitelé odvolali starostu, oba místostarosty a většinu rady a nahradili je dosavadními opozičními zastupiteli. Změna vedení přišla poté, co se změnily poměry v zastupitelstvu a dosavadní opozice získala převahu jednoho hlasu.

Jan Houška (ODS) byl před ranním zasedáním městských zastupitelů starostou, o čtvrt hodiny později ho však již zastupitelstvo odvolávalo. Ve vedení města skončilo i dalších pět lidí – oba místostarostové a tři radní. Volba Kateřiny Mazánkové (SZSP) novou starostkou a doplnění městské rady potom trvalo pouze pět minut.

Výměnu v čele radnice vysvětluje nová „městská vláda“ údajně předraženými nákupy materiálu a zboží, nejzávažnější je podle nich kauza pronájmu lázní Evženie. „Lázně s penzionem, s restaurací, s kavárnou za tisíc korun za půl roku, to je opravdu výsměch,“ řekl nový radní Josef Suchý (VV).

Odvolaný starosta veškerou kritiku odmítá. Za jeho odvoláním vidí spíše to, že svým oponentům šlápl na kuří oka. „Pustil jsem se do boje a začal jsem město svým způsobem čistit,“ je přesvědčen exstarosta Houška.

Odvolané i nové vedení města se napadají už přes dva roky, jednotliví politici na sebe podali i několik trestních oznámení.

Reportáž Petra Baraňáka (zdroj: ČT24)