Vyjde Ostravě Evropské město sportu?

Ostrava – Jsou to dva roky, kdy Ostrava neuspěla v pomyslném klání o Evropské město kultury 2015, metropole Moravskoslezského regionu to ale nevzdává. Tentokrát hodlá usilovat o titul Evropské město sportu 2014. Slibuje si od toho zviditelnění se v euroregionu a také oficiální stvrzení pověsti města, ve kterém se konají špičkové sportovní podniky.

Město má třeba v úmyslu vybudovat novou atletickou halu za téměř 300 milionů korun s kapacitou hlediště pro tisíc diváků, s nejlepší možnou dráhou podle pravidel IAF. Vyrůst má nad atletickým tunelem vedle ČEZ Arény a doplnit tak stometrovou rozcvičovací dráhu.

I tento projekt má přispět v úsilí Ostravy o titul evropského města sportu 2014. Nové tribuny by měly v té době objímat i atletickou dráhu ve Vítkovicích a pro obyvatele chystá sportovní areál s bruslařskou dráhou.

Reportáž Radka Wiglasze o Ostravě - městě sportu (zdroj: ČT24)

Opozice ale záměry radnice kritizuje. Plány na stavby sportovišť považuje za megalomanské, které město ještě více zadluží. Vedení ostravské radnice proto stáhlo z posledního zasedání zastupitelstva svůj plán na vstup do ostravského Baníku a následnou rekonstrukci jeho stadionu. Jednat o něm bude až začátkem prosince.