D8 je po požáru kamionu opět průjezdná, dopravu brzdí už jen počasí

Ústí nad Labem – V severních Čechách sněží. V Libereckém kraji místy napadlo až deset centimetrů sněhu a stejně jako v sousedním Ústeckém kraji jsou celý den potíže s dopravou. Dálnici D8 u Ústí nad Labem navíc ráno uzavřel požár kamionu. „Začalo ze zatím neznámých příčin hořet za kabinou vozidla, kabinu to zcela zničilo,“ řekl Milan Rudolf z krajského hasičského sboru.

Kamiony, které jsou v pořádku, váznou na jiných silnicích, nejhorší je situace ve Šluknovském výběžku. Odpoledne byl kvůli uvázlému kamionu omezen provoz také na silnici I/10 mezi Tanvaldem a Harrachovem.

Při nehodách, ke kterým přispělo počasí, došlo i k úmrtím. Obzvlášť nešťastná byla havárie na rychlostní silnici R35 mezi Libercem a Turnovem. Pětadvacetiletý řidič nejprve havaroval, když nezvládl svůj vůz na zasněžené vozovce, a potom zahynul, protože ho srazilo jiné auto, když chtěl umístit výstražný trojúhelník.

Ráno nastaly komplikace i v jiných regionech. Například v Plzeňském kraji byly silnice kvůli námraze na několika místnech zcela nesjízdné.

Reportáž Davida Havleny (zdroj: ČT24)