V centru Prahy hořela stavební buňka, pět dělníků se zranilo

Praha - Pět dělníků se popálilo při požáru stavební buňky v ulici 28. října v centru Prahy. V buňce vybuchla plynová láhev, další dvě hasiči vynesli. Dělníci utrpěli popáleniny prvního a druhého stupně na obličeji a končetinách. Požár byl ohlášen před 13:30 a krátce poté byl uhašen. Hmotná škoda bude podle hasičů nízká.

„Z hořící stavební buňky hasiči vynesli dvě dvoukilové láhve s propan-butanem. Pět popálených dělníků, kteří se snažili požár hasit, předali záchranářům,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Podle záchranářů pak byli dělníci převezeni do nemocnice.   

Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. „Jedna plynová láhev vybuchla, pravděpodobně při výměně ve vařiči. Zjišťujeme, zda se jednalo o nešťastnou náhodu, nebo nedbalost,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

Požár kvůli neopatrnému vyměňování propanbutanové láhve likvidovali hasiči v centru Prahy v poslední listopadový den. Tehdy hořelo ve stánku s občerstvením v ulici Na Příkopě a hasiči kvůli zásahu část turisticky velmi frekventované ulice na více než hodinu zcela uzavřeli. Muž a žena ze stánku utrpěli popáleniny prvního a druhého stupně. Požár poškodil také dvě poblíž stojící auta a vyšetřovatelé odhadli škodu na 2,5 milionu korun.

Vstup Jany Čermákové (zdroj: ČT24)