Karlovarské Vřídlo v pravidelné údržbě, lázně omezily služby

Karlovy Vary - V Karlových Varech vrcholí odstávka Vřídla a přilehlých kolonád. Speciálně vyškolení pracovníci je musí zbavit stovek kilogramů usazenin, které ucpávají potrubí. Lázeňské domy čerpají vodu ze zásob nebo lidem nabízí náhradní procedury.

Karlovarské Vřídlo netryská, turisté jsou zklamaní. Starosti mají i provozovatelé lázeňských domů, ani jim léčivá voda potrubím nepřitéká. „Musíme uzavřít oddělení koupelí a procedury spojené s minerální vodou,“ uvedla obchodní ředitelka Alžbětiných lázní Jana Hornová. „Organizujeme poskytování procedur tak, abychom vodou šetřili, aby nám vydržela ta, kterou máme v rezervoárech,“ řekl generální ředitel hotelu Thermal Josef Pavel.

Bez pravidelné údržby by usazeniny z minerální vody zanesly Vřídlo, kilometry potrubí i čerpací systémy lázeňských domů. Karlovarské Vřídlo denně vynese na povrch osmnáct tun minerálů z dvoukilometrové hloubky. Pracuje se dlouho do večera, krátkou odstávku využívají provozovatelé lázeňských domů i správci kolonád co nejlépe. Kolonádu správci otevřou 4. února. Vřídlo začne tryskat po důkladné údržbě zřejmě až koncem měsíce.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)