Policie pátrá po nebezpečném Jiřím Bohdálkovi z Bohumína

Bohumín - Policie pátrá po čtyřiapadesátiletém Jiřím Bohdálkovi z Bohumína na Karvinsku, který je podle ní nebezpečný a možná i ozbrojený střelnou zbraní. Muž je pravděpodobně hledán v souvislosti se smrtí manželů z Bohumína, které policie údajně ve středu našla v Ostravě.

Policie po sedmašedesátiletém muži a jeho devětapadesátileté manželce pátrala od 1. března, poté, co zmizení páru ohlásila jejich dcera. Na pátrání spolupracovali čeští policisté s policií i v Polsku. Dnes policie pátrání odvolala a nepřímo potvrdila smrt manželů. „Policisté i nadále pokračují v prověřování okolností týkajících se pohřešovaných manželů z Bohumína. V této chvíli je možné sdělit pouze informaci, že Policie ČR nyní nemá zákonný (právní) důvod k zařazení, případně ponechání těchto osob v databázi pohřešovaných a hledaných osob,“ uvedla Štětínská. Těla manželů policie podle médií našla v garáži ve Slezské Ostravě už ve středu.

Policejní mluvčí Soňa Štětínská řekla, že souvislost s pátráním po Jiřím Bohdálkovi nemůže potvrdit, ani vyvrátit. Bohdálek se podle policie pohybuje na neznámých místech, snad v Česku. Podle médií už policie dva pachatele má, Bohdálek by měl být třetím. S oběťmi, hlavně mužem, se prý znali.

Bohdálek měří 195 centimetrů, má atletickou postavu, krátké tmavé prošedivělé vlasy. Jezdí černým osobním autem Škoda Superb s poznávací značkou 7T03874, které má ztmavená zadní skla. Informace o muži nebo jeho autě mohu lidé nahlásit na telefonní linku 158 nebo na kterékoli policejní služebně. „V tomto případě doporučujeme okamžitě policisty vyrozumět na tísňové lince 158,“ dodala Štětínská.

Motivem zločinu mohly být peníze. Podle médií z domu manželů zmizela finanční hotovost i počítač se záznamem kamerového systému. Muž, známý pod přezdívkou Drak, prý našetřil miliony během let, kdy pracoval na zaoceánských lodích. Vyšší částky také často půjčoval známým.