Jedna výluka končí, druhá začíná: Tramvaje nepojedou na Barrandov

Praha – Ještě nezačalo jaro a pražská tramvajová síť už je napůl ochromena výlukami. Na končící výluku na Malé Straně bezprostředně naváže další. Tramvaje po celý pracovní týden nepojedou ze Smíchova na Barrandov. Výluka se dotkne i části linek, které dosud jezdily odklonem kvůli pracím na Malé Straně. Výluka začne v pondělí, skončí po půlnoci z pátku na sobotu. Během výluky nechá dopravní podnik po zimě opravit tramvajovou trať v Nádražní ulici.

Výluka se dotkne tramvajových linek 6, 12, 20 a noční 54. Omezení bude prosté – všechny tramvaje budou ve směru z centra končit na Smíchovském nádraží. Kdo bude chtít pokračovat dále, musí přestoupit na autobus. K dispozici budou dvě trasy, přímo od Smíchovského nádraží na Barrandov pojede linka X-12, která ovšem neobslouží oblast Zlíchova – zastaví na ČSAD Smíchov, Lihovaru a potom až na Geologické.

K cestě na Zlíchov budou muset cestující z tramvají vystoupit už Na Knížecí a pokračovat buď autobusem 120, který pojede po své obvyklé trase přes Zlíchov a Hlubočepy na Barrandov na Lochkov, popř. do Radotína, nebo linkou 128. Ta obvykle jezdí po polookružní trase z Hlubočep na Žvahov a zpět, během výluky ale bude začínat už Na Knížecí.

Výluka omezí také automobilový provoz, uzavřen bude úsek u nadjezdu přes železniční trať. Podle mluvčí magistrátu Terezy Králové povede objízdná trasa od Nádražní ulice do Hlubočep přes ulice Strakonická, K Barrandovu, Geologická, Slivenecká, Kosořská a Hlubočepská. Ve směru od Hlubočep na Smíchov bude třeba cestovat přes Křížovou ulici.