Mladá Korejka skočila do Vltavy, chtěla spáchat sebevraždu

Praha - Policisté v noci zachránili život jednatřicetileté Korejce, která chtěla spáchat sebevraždu a skočila z mostu Legií do ledové Vltavy. Vytáhli ji z vody a oživili. Dva policisté museli kvůli podchlazení do nemocnice, lékaři už je propustili. Teploty v těchto dnech klesají v noci hluboko pod nulu.

Hlídka si ženy všimla, když asi deset minut po 3.00 projížděla touto částí Prahy autem. Korejka podle policejní mluvčí Jany Rösslerové „seděla na zábradlí mostu, policistům zamávala a najednou zničehonic skočila do Vltavy“.

Policisté zavolali záchrannou službu, hasiče a také své kolegy z nejbližšího okolí. V řece pak vytvořili „řetěz“ a ženu, kterou začal unášet proud, tak zachytili. Z vody museli lovit i jednoho z policistů, který byl na pokraji sil a podchlazený.

Korejka byla bezvládná a nejevila známky života. Policisté ji až do příjezdu záchranné služby resuscitovali a krátce před čtvrtou ráno se jim mladou ženu podařilo oživit. Záchranáři ji převezli do nemocnice. V nemocnici skončili kvůli podchlazení i dva ze zasahujících policistů.