Policie obvinila ozbrojence, kteří přepadli rodinu na Nymbursku

Straky (Nymbursko) – Policisté obvinili dva muže, kteří v kuklách a ozbrojeni vnikli do rodinného domu v obci Straky na Nymbursku. Stíhají je pro loupež, porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování, hrozí jim proto až deset let vězení.

Dva muži v pondělí vnikli na zahradu a do domu rodiny ve Strakách. Podle policistů ohrožovali rodinu, která v domě žije. „Pod pohrůžkou použití střelných zbraní a následném spoutání donutili zde přítomné osoby k vydání movitých věcí,“ řekla policejní mluvčí Petra Potočná. Sousedé si však pohybu ozbrojenců na zahradě všimli a přivolali policii. Když ta přijela, pokusili se lupiči utéct, ale policisté je zadrželi.

Policisté tvrdí, že utíkající lupiči stříleli. Zatím ale nevědí, zda byla střelba náhodná, nebo směřovaná proti policistovi. Ozbrojenci měli automatické dlouhé střelné zbraně s tlumičem. Policie u lupičů provedla domovní prohlídku, při které zjistila, že mají i mnoho dalších střelných zbraní i střelivo.

Policie původně předpokládala, že by mohli mít zadržení komplice. Desítky policistů a vrtulník proto prohledávaly okolí obce pro případ, že by další z ozbrojenců byl na útěku. To se však nepotvrdilo a pátrání bylo zrušeno. Přepadená rodina je podle policie v pořádku. Podle místních jde o právníky.