Kamion s cigaretami si zapálil, zastavil dálnici D11

Poděbrady (Nymbursko) – U poděbradského sjezdu z dálnice D11 vzplál kamion. Vezl náklad cigaret a krmiva pro psy. Během jeho hašení byla dálnice ve směru na Hradec Králové uzavřena, v opačném směru byl uzavřen jeden pruh a tvoří se kolony. Více než po hodině omezení ve směru na Prahu skončilo, ve směru na Hradec je ale k dispozici pouze levý pruh.

Kamion jedoucí po dálnici D11 směrem na Hradec Králové začal hořet po osmé dopoledne na 34. kilometru – těsně před sjezdem na Poděbrady. „Bylo to nahlášeno jako požár kabiny kamionu,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Budská. Přijeli k němu hasiči ze dvou jednotek, podle mluvčí hasičského sboru Terezy Kostkové pracují v dýchací technice.

Samotný kamion sice zastavil na krajnici, během zásahu hasičů ale byl přehrazen celý jízdní pás, dálnice tak ve směru na Hradec stála. Omezení nastalo i v opačném směru. V něm byl průjezdný pouze jeden pruh, před omezením se vytvořila kolona. Když se podařilo vozidlo uhasit, omezení směru na Prahu skončilo, směrem na Hradec začali řidiči jezdit jedním pruhem.