Čelní srážku s autobusem v Č. Lípě nepřežil řidič auta, zranilo se 10 cestujících

Česká Lípa – Mrtvý řidič osobního auta a deset zraněných cestujících v městském autobusu – tak skončila odpolední srážka v Borské ulici na průtahu Českou Lípou. Zdravotníci havárii vyhodnotili jako hromadné neštěstí, na místě zasahoval vrtulník, tři sanitky a jeden lékařský vůz. Kvůli nehodě byla od 13.50 pro dopravu uzavřena Borská ulice, policie dopravu odkláněla a ve městě se tvořily dlouhé kolony. Krátce před 17. hodinou byl provoz obnoven.

Osobní auto a autobus se srazily v Borské ulici v České Lípě v půl druhé odpoledne. Renault Laguna, ve kterém byl pouze řidič, podle policistů vjel do protisměru, kde se čelně srazil s autobusem MHD. „Síla nárazu byla tak velká, že auto se vzneslo do vzduchu, přetočilo a střechou dopadlo na projíždějící Fiat Ulysse, který jel ve stejném pruhu jako předtím renault,“ vylíčila policejní mluvčí Ivana Baláková. Řidič autobusu se snažil protijedoucímu renaultu vyhnout, přitom ale narazil do parovodu. Podle svědků muž v renaultu předjížděl velkou rychlostí v místě, kde je dvojitá plná čára.

V autobusu cestovalo jedenáct lidí, z nichž deset utrpělo při nehodě zranění, pět lehké a pět středně těžké, posádka fiatu vyvázla bez zranění. Řidič renaultu při nárazu zahynul, jeho totožnost zatím policie nezná. „S ohledem na počet zraněných už tuto událost klasifikujeme jako hromadné neštěstí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová.

O zraněné se postarali hasiči a poté záchranná služba, která k havárii vyslala i vrtulník. Sedm lidí skončilo v českolipské nemocnici, další tři v liberecké. Utrpěli zhmožděniny hrudníku a zlomeniny nohou.