Mladík na hlavním nádraží zranil prodavačku, policie na něj střílela

Praha – Policisté postřelili osmnáctiletého mladíka, který v hale pražského nádraží napadl prodavačky jedné z prodejen. Muž, který byl podle policistů pod vlivem alkoholu a drog, utrpěl zranění ruky a břicha, zraněna je i napadená prodavačka.

Policisté na hlavním nádraží zasahovali po šesté večer. Spoře oděný osmnáctiletý mladík zaútočil na ženy, které obsluhovaly kiosek, jednu napadal a po druhé házel skleněné lahve s alkoholem. Když policie dorazila, jedna z žen krvácela z obličeje. „Muž byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo nějaké omamné a psychotropní látky. Na výzvy policistů nereagoval a nakonec svoji agresi obrátil i proti hlídce,“ uvedla policejní mluvčí.

Protože mladík oslyšel výzvy, aby přestal napadat lidi, jeden z policistů na něj vystřelil. „Jedním výstřelem ho zneškodnil,“ uvedla mluvčí. Mladík utrpěl poranění ruky a břicha a stejně jako zraněná prodavačka skončil v péči záchranářů.

Incident vyšetřují kriminalisté a pracovníci policejního odboru vnitřní kontroly, místo střelby prohlédl také balistik. Vyšetřovatelé podle policejní mluvčí vyslechnou svědky a zkontrolují záznamy kamer, aby posoudili oprávněnost použití služební zbraně.

Mladík na hlavním nádraží zaútočil na prodavačku (zdroj: ČT24)