Tragická nehoda kamionů uzavřela dálnici z Plzně do Prahy

Cerhovice (Berounsko) – Jeden člověk zemřel při kolizi čtyř kamionů na dálnici D5 u středočeských Cerhovic. Dálnice byla kvůli nehodě uzavřená mezi 41. a 34. kilometrem ve směru na Prahu, odpoledne mohli policisté otevřít alespoň jeden pruh.

Čtyři kamiony se srazily na 40. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu kolem půl deváté dopoledne. Při nehodě zemřel člověk, podle policejní mluvčí Marcely Pučelíkové šlo o spolujezdce v jednom kamionu. „Mrtvý člověk se nalézal mimo vozidlo. Během nehody vypadl ven na dálnici,“ uvedl velitel hasičského zásahu Jiří Košťálek. Podle prvních informací utrpěli další lidé zranění, přiletěly proto dva záchranářské vrtulníky. Jeden řidič uvázl v kabině, když ho ale hasiči vyprostili, ukázalo se, že zraněn není – stejně jako ostatní řidiči.

Dálnice byla kvůli nehodě neprůjezdná mezi půl devátou dopoledne a půl druhou odpoledne, řidiči museli sjíždět na 41. kilometru na starou silnici II/605 a přes Cerhovice a Žebrák pokračovat na další křižovatku, která je na 34. kilometru. Od půl druhé odpoledne byl průjezdný jeden jízdní pruh. Řidiči tak již po dálnici projedou, musí však očekávat zdržení v koloně. Policie varovala před hustým provozem i na objízdné trase.