Dvě mladé ženy se v Praze staly obětí brutálního útoku

Praha – V hlavním městě došlo o víkendu ke dvěma brutálním přepadením mladých žen. První útok se odehrál v sobotu brzy ráno v Praze 4, na základě výpovědi 23leté oběti podezírají kriminalisté Asiata vysokého asi 170 až 175 centimetrů. Druhý útok se stal v noci na neděli v Praze 10, kdy někdo napadl 33letou ženu, která skončila v kritickém stavu v nemocnici. Podle policejní mluvčí to zatím nevypadá, že útočil stejný člověk, vyloučit to však nelze.

V prvním případě se mladá žena vracela v sobotu kolem půl páté ráno z večírku. Vystoupila na zastávce Petýrkova v Praze 4 z autobusu číslo linky 511 a mířila k domu v Holušické ulici vzdálenému jen pár metrů. Společně s ní vystoupil neznámý muž, který ji po pár metrech strhl na zem, sedl si na ni a začal ji rdousit. Napadené se podařilo utéct k nejbližšímu domu, kde zvonila na zvonky a volala o pomoc. Útočník ji ale doběhl, znovu ji rdousil, a když žena upadla do bezvědomí, z místa utekl.

Detektivové zajistili kamerové záznamy a zveřejnili fotografii podezřelého. Žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Podle ženiny výpovědi se jedná o Asiata, který má středně dlouhé černé vlasy a mluví česky bez přízvuku. Oblečený byl do péřové tmavé bundy s vodorovným prošíváním a s kapucí s imitací kožešiny, měl modré džíny a tmavé boty s výrazným světlým lemem kolem podrážky.

Policie žádá o pomoc při pátrání po pachateli prvního útoku
Zdroj: ČT24/ČTK/Policie ČR

Druhý případ se stal v Petrovicích krátce po třetí hodině v noci na neděli. Kolemjdoucí tam pod stromem na křižovatce ulic Archimédova a Rezlerova našel ležet zraněnou ženu, která měla potrhané oblečení. Žena utrpěla šok a s hlídkou nekomunikovala, záchranná služba ji převezla v kritickém stavu do nemocnice. I v tomto případě žádají kriminalisté svědky, aby jim pomohli s pátráním po útočníkovi.

Také potřebují zmapovat pohyb napadené třiatřicetileté ženy. Podle prvních informací přijela do Petrovic stejnou noční linkou jako první napadená žena o den dříve, tedy 511. Druhá oběť zřejmě nasedla do autobusu na Hájích. „Detektivové žádají svědky, kteří ženu viděli nejen na Hájích, ale i v Petrovicích, aby kontaktovali tísňovou linku,“ uvedla mluvčí Jana Rösslerová.

Další informace k oběma útokům najdete na policejním webu.

Vydáno pod