Pachatel znásilnění v Krči zřejmě znovu zaútočil

Praha - Dvě ženy se v noci na dnešek ubránily znásilnění v Praze 4. Policisté vyšetřují případy jako pokusy o znásilnění. Domnívají se, že se jedná o stejného pachatele, který je podezřelý ze spáchání brutálního znásilnění v Krči z minulé středy. První napadení se stalo krátce před půlnocí ve Štúrově ulici, podruhé muž útočil přibližně o 45 minut později v Otradovické ulici. Policie prosí veřejnost o pomoc při pátrání po násilníkovi.

Před týdnem útočník přepadl devětadvacetiletou ženu v podchodu pod Vídeňskou ulicí směrem k Thomayerově nemocnici, položil jí ruku na krk a druhou rukou neznámý předmět k hlavě. Poté ji více než hodinu znásilňoval a bil pěstmi u areálu školky Klárova ústavu.

Muži je kolem pětadvaceti let, je vysoký zhruba 170 centimetrů. Podle napadené ženy mluvil útočník česky údajně s ukrajinským přízvukem. „Poškozená uvedla, že s ní pachatel po celou dobu komunikoval. Mimo jiné uvedl, že se takového jednání nedopouští poprvé,“ řekl České televizi mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Muž měl na sobě měl černou zimní bundu a zimní čepici. Jakékoliv informace k jeho osobě, místu pobytu nebo pohybu mohou pozorní občané policistům předat prostřednictvím linky tísňového volání 158.