Česko čeká další víkend plný zvratů počasí

Podobně jako minulý týden čeká Česko úplně jiné počasí v sobotu než v neděli. V Čechách bude více pršet v sobotu, na Moravě a ve Slezsku zase v neděli.

Z posledních tří dnů současného týdne bude nejteplejší pátek. Maximální teploty 16 až 20 °C doplní polojasné až oblačné nebe. Na severozápadě Česka se ale už v pátek nebe postupně úplně zamračí, a dokonce tam může slabě zapršet. Budou zde i nižší odpolední teploty, kolem 15 °C.

Výhled na pátek
Zdroj: ČT24


V sobotu bude od západu přibývat míst, kde se obloha úplně pokryje oblačností. Přidávat se bude i déšť. V Čechách už kolem oběda, na Moravě a ve Slezsku až pozdě odpoledne a večer. Objevit se mohou i bouřky. Teploty budou ještě mezi 15 a 19 °C, ale na západě Čech už jen kolem 13 °C.

Výhled na sobotu
Zdroj: ČT24


Postupné ochlazování bude citelné v neděli. Ráno bude sice ještě často blízko 7 °C, ale tam, kde se vyjasní, už jen kolem 3 °C. To je nejpravděpodobnější na západě Čech.

Odpolední teploty ale nikde nepřesáhnou 13 °C. Na západě nemusí být ani odpoledne 10 °C, na horách nad 1000 metrů bude sněžit. Srážky se nevyhnou ani nížinám, tam to ovšem bude déšť, přeháňky nebo i bouřky. Více jich bude na východě než na západě Česka.

Srážkový výhled
Zdroj: ČT24


Vítr bude většinou mírný, ale v bouřkách může mít prudší nárazy. Silnější poryvy větru dorazí příští týden. Zároveň s tím bude více pršet. Ochlazení nebude tentokrát jen krátké, listopadové teploty se udrží minimálně do čtvrtka.