Bohemka do Ligy mistrů!

Je to, jak známo, malý zázrak. Mužstvo, které mělo být zrušeno a kterému navíc ukradl jméno jiný manšaft, se díky péči vlastních fanoušků nejen vrátilo, ale Bohemians 1905 jsou od nové sezóny hned v první lize. Klapzubovský princip tažení za jeden provaz stále platí. Úplně proti obrazu celé společnosti ukázala Bohemka a její fanoušci, že je to možné. Že stačí nadšení, minimální prostředky a maximální přízeň fanoušků a stane se zázrak.

Takhle prorážela do světa Sparta pod Ježkem, takhle se republikou řítil Baníček s věrnými ostraváky v zádech. Takhle v Anglii porážejí méně bohatá mužstva Chelsea. V současném marasmu, který opět podtrhuje blížící se úplatková aféra okolo Bystrce, to je nanejvýš nutný příklad, že má smysl chodit na fotbal, že ho ještě umíme hrát, že to lidi v takovém případě pořád baví. Ne jako plný dům na Spartě se Slávií, kde jenom při sterilním pivu zoufáte nad adekvátně chutěprostou hrou obou aspirantů na titul.

Ona něco naznačila už zimní přestávka, kdy nová Bohemka porážela naše přední mužstva v halových turnajích. A pak vítěznou šňůru protáhla téměř přes celé jarní kolo. Být sponzorem, tak neváhám a jdu do toho. Nacpu do Bohemky potřebné peníze na rekonstrukci stadionu a nutné doplnění kádru. Budu totiž vědět, že tohle mužstvo potáhne a je velmi pravděpodobné, že se prosadí i v první lize, která je už dávno jen odkladištěm těch, kteří se v cizině ještě neprosadili, kteří se naopak vracejí dožít na poklidném záhumenku nebo kteří se neprosadí nikdy. Do toho může toto nadšené mužstvo vstoupit v klidu. Před plným stadionem doma a s nadšenými fanoušky, kteří přijedou i ven, je velmi pravděpodobné, že uspějí. Tak jako podobně nadšení Liberec nebo Mladá Boleslav.

Příští rok vstoupí Bohemians do pohárů. A že na ně nemají kvalitní kádr? Aspoň se budou rvát a neudělají ostudu. A třeba prorazí i tam a porazí překvapený Real. Držím jim palce.