Česká televize připravuje pro předvolební vysílání tři diskuze z metropolí a Superdebatu

V rámci svého předvolebního vysílání ke komunálním volbám nabídne Česká televize debaty z Prahy, Brna a Ostravy a v předvečer voleb odvysílá na ČT1 a ČT24 také Superdebatu. Výsledky komunálních a prvního kola senátních voleb shrne Volební studio. Stejně jako v předchozích letech vydává ČT pravidla předvolebního a volebního vysílání.

První z předvolebních debat je na programu v pondělí 12. září, hostit ji bude Ostrava. O dva dny později bude následovat diskuze z Brna a v pátek 16. září budou ve studiu debatovat lídři pražských kandidátek. Vedení diskusí se ujmou moderátoři Událostí, komentářů.

Klíčem pro zvaní hostů – zástupců politických stran, hnutí a koalic – budou zejména výsledky průzkumů volebního potenciálu, které ve všech třech městech pro ČT zpracovávají společnosti Kantar CZ a Data Collect. Pozváni budou ti, kteří se umístí na prvních sedmi místech.

Jednotlivé diskuze doplní Superdebata, kterou Česká televize odvysílá ve čtvrtek 22. září na programech ČT1 a ČT24. Ústředním tématem pro sedm pozvaných představitelů politických stran, hnutí, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně, bude diskuze o vztahu celostátní a regionální politiky.

Velké sčítání

Komunální volby a první kolo voleb senátních v Česku proběhnou v pátek a v sobotu 23. a 24. září. Sčítání volebních výsledků, jejich hodnocení politology a odborníky a v závěru i debatu s vítězi voleb nabídne v sobotu 24. září tradiční Volební studio na ČT24.

O týden později zařadí do programu Volební studio ke druhému kolu senátních voleb a mezi prvním a druhým kolem voleb do Senátu budou do kontinuálního vysílání ČT24 zařazovány duely kandidátů postupujících do druhého kola.