Rock for People přivítá Machine Gun Kelly. Hlavními hvězdami jsou i Muse, Slipknot a The 1975

Festival Rock for People prozradil jméno posledního ze čtyř headlinerů nadcházejícího ročníku. Na letiště v Hradci Králové dorazí příští rok americký rockový rapper Colson Baker známý pod jménem Machine Gun Kelly. Rock for People se uskuteční od 8. do 11. června. Na hlavním pódiu se s MGK vystřídají ještě kapely Slipknot, Muse a The 1975.

„Podařil se nám splatit dluh u našich fanoušků z covidového roku 2020, kdy jsme měli Machine Gun Kellyho v lineupu, ale nepodařilo se ho přesunout na letošní ročník jako většinu interpretů. Za ty dva roky tento umělec raketově vyrostl, a proto si u nás vysloužil pozici headlinera a prime time pátečního dne,“ uvedl k poslednímu oznámenému velkému jménu ředitel festivalu Michal Thomes.

Muzikant z Clevelandu Machine Gun Kelly vydal v roce 2019 čistě rapovou desku Hotel Diablo, o rok později vyšla pop-punková nahrávka Tickets To My Downfall. Současné album Mainstream Sellout je fúzí rapu a kytary. Spolupracoval s Travisem Barkerem z kapely Blink-182 nebo s Bring Me To Horizon.

Čeští fanoušci mají MGK ještě v živé paměti, před místním publikem naposledy vystoupil Me The letos v září v Praze se show, na níž si dopřál i helikoptéru zavěšenou ze stropu.

Hlavní hvězdy jsou kompletní

Na takzvané Fat Lady, tedy jedno z největších evropských pódií, zahrají na Rock for People američtí metalisté Slipknot. Od zahájení hudební revoluce v domácí Iowě získali několik nominací Grammy a jednu cenu i převzali. Jejich album Iowa zařadil časopis Rolling Stone mezi sto nejlepších metalových alb. Na Rock for People přijedou nedlouho po vydání novinky The End, So Far.

Sobotní noc bude na festivalu patřit britské kytarové senzaci The 1975. I tato rocková kapela  přišla letos na podzim s novou deskou. Po dvou letech v pandemii, kdy byly technologie prostředkem, jak se vyrovnat s izolací, kapela začala hledat „syrové momenty“ v každodennosti i hudbě. Being Funny in a Foreing Language se potýká s láskou a ztrátou v postinternetovém věku.

Slipknot
Zdroj: Rock for People

Rockové stálice Muse zavede do Hradce Králové turné k albu Will of the People. Hlavní program uzavřou monstrózní pódivou show. „Dechberoucí futuristická show, hypnotické efekty, nezaměnitelný zpěv a texty, které se vryjou hluboko pod kůži. Nová show kapely se řadí k těm nejlepším živým hudebním vystoupením, které lze na současné hudební scéně vidět a zažít,“ slibují pořadatelé. Kapela se do Česka vrací už poněkolikáté. Tuzemskou premiéru měli v roce 2010 právě na Rock for People.

Adventní kalendář

Další jména sedmadvacátého ročníku odhaluje Rock for People v on-line adventním kalendáři. Jisté už je, že přijede také pop-punková legenda Simple Plan, provokatérka Ashnikko, metalcoroví Polaris z Austrálie či britští Architects nebo deathcorová senzace z New Jersey Lorna Shore. Výčet doplňují ještě kanadští rockeři Billy Talent, směsici rapu a rocku hrající Hollywood Undead nebo třeba While She Sleeps. 

Česko-slovenskou scénu prozatím zastupují slovenští rockeři From Our Hands, nepředvídatelní bouřliváci Hentai Corporation, fanouškům RfP dobře známí I Love You Honey Bunny, z tvrdší scény pak Severals a v plánu je také comebackový koncert posthardcorových Shogun Tokugawa.