Audrey Hepburnová se vrací do filmu. V životopisném příběhu ji hraje Rooney Maraová

Rooney Maraová se na plátně promění v hollywoodskou a módní ikonu. Zahraje si totiž v životopisném snímku Audrey Hepburnovou. Filmovou biografii natočí italský režisér Luca Guadagnino.

Filmový příběh píše podle listu Variety Michael Mitnick, který zatím udal dva scénáře. Sci-fi Dárce a poté snímek, který se také opírá o skutečné osudy. The Current War vypráví o soupeření vynálezců Thomase Edisona a George Westinghouse.

Jak přesně bude proměna Rooney Maraové v Audrey Hepburnovou vypadat, je zatím tajemství. Samotný scénář by ale měl obsáhnout nejen hereckou kariéru. Hepburnová v dětství utekla s rodinou před nacisty z Belgie do Holandska, kde studovala balet.

Od tance pak vedla cesta do divadla a k filmu – postupně získala ceny Emmy, Tony i Grammy. Na Oscara byla nominovaná pětkrát, zvítězila s romantickými Prázdninami v Římě, v nichž se objevila po boku Gregoryho Pecka. Princezna Anna byla její první hlavní rolí. Oscarovou nominaci vynesla první výraznější role i filmové Audrey, tedy Rooney Maraové. V thrilleru „Muži, kteří nenávidí ženy“ ale měla jako drsná hackerka k romantice poměrně daleko.

Módní ikona

V chystané novince se bude muset proměnit v éterickou inteligentní dívku, která nastolila protiklad k femme fatale padesátých let, reprezentované typem Marilyn Monroe. Ty dvě se přitom střetly pouze pomyslně, když Truman Capote psal scénář k Snídani u Tiffanyho s myšlenkou na Marilyn. Obsazena ale byla Hepburnová. A právě tato role z ní udělala módní ikonu. Podstatný čas ale věnovala i charitě, pracovala pro UNICEF.

Audrey Hepburnová zemřela v roce 1992. Snímků vyprávějících o jejím životě vzniklo mnoho. Na přelomu milénia třeba hrané drama Stevena Robmana Příběh Audrey Hepburnové. V roli slavné herečky se vystřídaly Jennifer Love Hewittová a Emmy Rossumová.

Audrey Hepburnovou připomene hraný film (zdroj: ČT24)