Bárta, Dyk, Ruppert a Vladimir 518 nesou Dobrou zprávu pro film Patrika Hartla

Píseň Dobrá zpráva (zdroj: Supraphon)

Celovečerní filmový debut podle svého scénáře a své knihy dotočil Patrik Hartl před rokem. Premiéra komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel se odsunula na jaro příštího roku, předznamenává ji ale klip k filmové písni. K příběhu o čtyř kamarádech ji nahráli také čtyři zpěváci: Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518.

„Ve filmu mám obsazení snů, i pro filmovou písničku jsem si vysnil ideální čtveřici zpěváků, které mám nejradši. Zavolal jsem Romanovi Holému, jestli by písničku nesložil. Vždycky jsem obdivoval jeho chytré funky vypalovačky,“ uvedl ke vzniku písně Patrik Hartl.

Text ke skladbě Dobrá zpráva dodal jeden z interpretů Dan Bárta. „K příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla přesně sedí, má odpich a vnitřní sílu. Danovu práci mám už roky moc rád. Je to citlivý básník. Jeho invence je obohacující. Jeho text není trudným povzdechem o scvrkávání varlat v krizi středního věku, ale výzvou k boji proti ní,“ chválí Hartl.

Odvaha žít

V jeho filmovém i původně knižním příběhu si čtyři čtyřicátníci přiznají, že nežijí tak, jak by si představovali. Krizi se rozhodnou vyřešit hrou s téměř nesplnitelnými ukoly, které je nutí najít v sobě odvahu, jakou měli zamlada. 

Pod přezdívkami Prvok, Šampón, Tečka a Karel se skrývají herci Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann. Poslední jmenovaný zároveň načetl stejnojmennou audioknihu, která vyjde začátkem roku 2021. V ženských filmových rolích se objeví Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková. 

Producentem filmu je Bontonfilm Studios a love.FRAME, jedním z koproducentů Česká televize. 

Teaser: Prvok, Šampón, Tečka a Karel (zdroj: Bontonfilm)