Prvok, Šampón, Tečka a Karel se představují. Podívejte se na upoutávku na novou českou komedii

Teaser: Prvok, Šampón, Tečka a Karel (zdroj: Bontonfilm)

Za filmem Prvok, Šampón, Tečka a Karel stojí populární spisovatel a autor knižní předlohy Patrik Hartl, který ho i režíroval. V hlavních rolích se představí Martin Pechlát, David Švehlík nebo Daniela Kolářová. Premiéra je naplánována na Štědrý den. Film vznikl v koprodukci České televize.

Příběh pojednává o čtyřech kamarádech, kteří si dvacet let po maturitě položí otázku, jestli žijí opravdu tak, jak chtěli, když jim bylo osmnáct. Následně si musí přiznat, že kdyby jejich mladá já sama sebe viděla, asi by byla zklamaná. Pokusí se tedy svoje životy změnit.

„Když jsem před lety knížku psal, představoval jsem si Prvoka jako Martina Pechláta. Je zvláštní vidět ho teď před kamerou. Mám pocit, že mi právě vylezl z hlavy,“ říká s nadšením režisér Hartl.

Filmový Prvok, Šampón, Tečka a Karel jsou Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková.

Právě na herecké obsazení je Hartl velice hrdý. Podle jeho slov nebylo snadné přizpůsobit plán natáčení tak, aby vyhovoval všem hercům, které chtěl.

„Martin Hofmann je už dvacet let mým životním souputníkem. Pracovali jsme spolu na těžkých divadelních rolích a hluboce spolu souzníme. Hynek Čermák mě zase vždycky přitahoval kombinací testosteronové tvrdosti a překvapivě křehké citovosti. Jeho komediální talent a něha pod tvrdou slupkou jsou pro roli Tečky požehnáním,“ popisuje režisér.

Patrik Hartl se u čtenářů zapsal třeba úspěšnými knihami Okamžiky štěstí nebo Malý pražský erotikon. Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel podle jeho románu z roku 2012 se začal natáčet loni na podzim a do kin přijde přesně na Štědrý den, tedy 24. prosince 2020.