Ivan „Bourák“ Trojan chce bořit kina. Pomáhá mu Ondřej „Elvis“ Trojan i nový trailer

Trailer: Bourák (zdroj: Falcon)

Dva roky po dramatu Toman o někdejším šéfovi zahraniční rozvědky se Ondřej Trojan jako režisér vrací do kin s Bourákem. Film v titulní roli s jeho bratrem Ivanem a podle scénáře Petra Jarchovského slibuje směs černé komedie a české gangsterky v rytmu rokenrolu. Tvůrci se rozhodli nečekat s uvedením na podzim, věří, že zmíněný filmový styl patří spíš k létu. Bourák se tak v biografech odváže 11. června, zpátky se ale nedrží už v traileru.

Scenárista Petr Jarchovský prý původně zamýšlel napsat sociální drama, výsledkem je ale nakonec ulítlá černá komedie. 

„Myslím, že dnešní divná doba, kdy jsme byli a pořád trochu jsme zavření ve svých bublinách, ukázala, jak strašně je v takových vykloubených chvílích rodina důležitá. A že i když je nedokonalá, má velký smysl za ni bojovat, protože v rodině se všechny krize překonávají líp,“ nepochybuje Ondřej Trojan. 

Ve své novince si i zahrál – Elvise Presleyho, vzor padesátníka Ládi z neutěšeného Šlukdorfu. Zastydlý frajer v podání Ivana Trojana kšeftuje s autovraky, vlastní růžový Cadillac, říká si Bourák a chodí trsat rokenrol. Mimochodem v jeho oblíbené lokální kapele hrají Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Tonya Graves a Žofie Dařbujánová. Autorskou hudbu ve stylu rockabilly pro Bouráka složil Roman Holý.

Mafián Macháček svádí udřenou hospodyňku Bokovou

Láďova zanedbávaná manželka (Kristýna Boková) zatím doma všechno oddře sama a tváří se, že předvádění svého chotě nevidí. Ostatně toho by rád po jejím boku nahradil majitel kasina a provinční mafián Rudy.

„Když je vám deset nebo čtrnáct, říkáte si, že pokud budu hrát někdy ve filmu, tak jedině rvačky a akční scény. A když se vám tenhle sen splní ve věku, kdy už vás zvolna začíná opouštět vaše pověstná leopardí mrštnost, tak si jen říkáte, zaplať pánbůh, že se mi ten sen nesplnil třeba až v osmdesáti,“ podotýká ke své roli Jiří Macháček. Jeho nesnesitelnou manželku, manikérku Jiřinu, hraje Petra Nesvačilová. 

Jiří Macháček, Kristýna Boková
Zdroj: Falcon

Dcera v akci

Bourákova dcera Kamila má plné zuby práce v nonstopu, života ve městě, kde chcípnul pes, i vlastní šílené rodiny. Rozhodne se proto rodinnou situaci urovnat.

„Kolem patnáctého roku jsem byla Kamile dost podobná, takže jsem měla někdy na place pocit, že vlastně ani nehraju. Máme toho s Kamilou hodně společného, tedy až na ty nemožné rodiče,“ přiznává Veronika Marková, pro niž je Bourák první velkou hereckou příležitostí před kamerou.

Snímek vznikl v produkci Ondřeje Trojana a společnosti Total HelpArt T.H.A. Koproducentsky se na něm podílela i Česká televize.