My věční šaškové počmáraní... Bolek Polívka slaví sedmdesátiny

„Barevnej svět láme mi hřbet, přesto chci být šašek počmáranej,“ zpíval Boleslav Polívka vždy na závěr své televizní Manéže. Za půlstoletí, během něhož před publikum předstupuje ať už na divadle, nebo ve filmu, si umí „lámat hřbet“ ve vážných rolích i bavit jako klaun. Když člověk rekapituluje, měl by mít sílu se tomu všemu i pousmát, říká koneckonců v dokumentu Klaunovo velmi pozdní odpoledne, který k jeho sedmdesátinám odvysílá Česká televize. A to den po hercových narozeninách, jež připadají na 31. července. Připomeňte si Bolka Polívku také v následující fotogalerii jeho rolí a záznamech z iVysílání.

Za svůj život poskytl Bolek Polívka nespočet rozhovorů. Jaké měl názory v roce 1993? A co moderátory zajímalo v roce 2019? Porovnat můžete v následujících videích.

Manéž Bolka Polívky zve na klaunská čísla principála i jeho hostů už od roku 1987. Do speciálu k sedmdesátým narozeninám – s názvem Klaun slaví 70 – přišli pogratulovat Jiří Bartoška, Milan Lasica nebo Ondřej Havelka a Melody Makers. V iVysílání si pak můžete přehrát i některé ze starších dílů.

Manéž Bolka Polívky: Klaun slaví 70 (zdroj: ČT24)

Hosty si Bolek Polívka zval několik let také na svou farmu v Olšanech, aby s nimi společně zavzpomínal na „veselé historky z natáčení“ v pořadu Bolkoviny.  V roce 2007 například s Karlem Gottem, Jiřím Pechou a Michalem Vieweghem rozebíral jejich původní povolání, účast u porodu i zkušenost s cizími jazyky. Další Bolkoviny lze najít v iVysílání.

Bolkoviny s Michalem Vieweghem, Karlem Gottem a Jiřím Pechou (2007) (zdroj: ČT24)