Jiří Černý končí v Českém rozhlase. Působil zde desítky let

Český rozhlas (ČRo) neprodloužil smlouvu Jiřímu Černému. Ta legendě hudební publicistiky vypršela na konci loňského roku. Černý s ČRo spolupracoval od roku 1964 a v posledních třinácti letech v něm uváděl hudební pořad Klub osamělých srdcí seržanta Pepře.

Jiří Černý s rozhlasem spolupracoval na základě termínovaných smluv, jež se pravidelně prodlužovaly. Podle Deníku N Český rozhlas dvaaosmdesátiletého publicistu o neprodloužení spolupráce informoval až dva týdny před koncem loňského roku. 

„Po mém odmítnutí nižšího platu mi prodloužili smlouvu do konce roku. A 14 dní před koncem mi (režisérka) Veronika Rezková z vedení vyřídila, že mi smlouva končí,“ řekl Deníku N Černý.  

Poslední díl pořadu Klub osamělých srdcí seržanta Pepře rozhlas odvysílal na loňský Štědrý den. Mluvčí ČRo Jiří Hošna zrušení odůvodnil tím, že modernizace programu Dvojky byla kvůli klesající poslechovosti nutná a změna se dotkla dvacítky pořadů. Černý bude podle něj ve vysílání rozhlasu nadále hostovat. 

Na konec Černého na Čro upozornil také spolek Milion chvilek pro demokracii, který zároveň  zveřejnil informaci o internetové petici za návrat publicisty do rozhlasu a obnovení jeho pořadu.