Jiřina Bohdalová natáčí s Kryštofem Hádkem. Skončí to tragicky, ví už režisér Strach

Jiří Strach natáčí s Jiřinou Bohdalovou a Kryštofem Hádkem (zdroj: ČT24)

Režisér Jiří Strach opět natáčí pro Českou televizi. Do hlavních rolí psychodramatu s pracovním názvem Cvrček obsadil Jiřinu Bohdalovou a Kryštofa Hádka. První záběry vznikaly na pražské náplavce.

„Je to prostě takový uličník. Nemůžu ale říct, co přesně je zač, to by pak mohlo být všem jasné,“ nechce Kryštof Hádek o své postavě příliš prozradit. Na vltavském nábřeží se sešel s Jiřinou Bohdalovou coby se svou filmovou vzdálenou příbuznou, s níž chce pospojovat dávno zpřetrhané vazby. Alespoň se tak tváří.    

„Tentokrát netočíme žádnou komedii s Bohdalkou pro koláče sledovanosti. Tentokrát je to psychodrama s tragickým koncem,“ ujišťuje Jiří Strach, který se u televizních diváků zapsal především jako režisér mysteriózně laděných příběhů. Tento týden například skončilo vysílání třetí série divácky oblíbené kriminálky Labyrint.

Jako od Jiřího Hubače

S Jiřinou Bohdalovou ale Strach naposledy natáčel – nepočítaje její cameo roli v pohádce Anděl Páně 2 – tragikomedii Vrásky z lásky. V příběhu o tom, že stáří neznamená rezignovat na život, byl jejím hereckým partnerem po dlouhých letech Radoslav Brzobohatý. V chystaném snímku se poprvé před kamerou sešla s Kryštofem Hádkem.

„Má charisma a je vynikající herec, což je dobře, protože stará vesta je, že když máte špatného partnera, táhne vás dolů. Ne vy jeho nahoru,“ podotýká ke spolupráci Bohdalová. „Pro mě je to velký zážitek. Jiřina Bohdalová je neuvěřitelná herečka, rozsah jejích rolí od vážných až po komediální je úžasný,“ oceňuje společné natáčení i Hádek.

Jiří Strach, Jiřina Bohdalová a Kryšof Hádek při natáčení filmu s pracovním názvem Cvrček
Zdroj: Ondřej Deml/ČTK

Film s pracovním názvem Cvrček napsal, stejně jako Vrásky z lásky, Marek Epstein. „Vždycky mě zaujme scénář chytrého, talentovaného člověka. Takovým Marek Epstein je. Přirovnávám ho ke svému největšímu autorovi Jiřímu Hubačovi,“ poznamenala herečka. Scenárista seriálu Sanitka pro ni napsal například úspěšné divadelní hry Dům na nebesích a Generálka Jeho Veličenstva.

Nový příběh o důvěřivosti, která se nevyplácí, uvede Česká televize na obrazovkách příští rok. V natáčení pokračuje Jiří Strach až do poloviny listopadu.