Jsem ten, kdo tě miloval, zpívá Michal Hrůza Anně K. Dohromady je svedl film

Michal Hrůza a Anna K.: videoklip k filmu Ten, kdo tě miloval (zdroj: Movie s.r.o /Universal Music s.r.o.)

Michal Hrůza složil a otextoval titulní píseň ke komediální detektivce Ten, kdo tě miloval. Se zpěvačkou Annou K. také natočil klip. Společným duetem zvou na rodinný snímek, který režisér Jan Pachl připravil podle knižní předlohy Marie Poledňákové. Diváky dojme i pobaví v kinech od 8. listopadu.

S Annou K., a dalšími interprety, nazpíval Michal Hrůza už před deseti lety charitativní píseň Ty jsi jako já. Slíbili si tehdy, že si hudební spolupráci ještě zopakují. Příležitostí se stala titulní píseň k chystanému snímku Ten, kdo tě miloval

„Duet je to proto, že i film je ve své podstatě duet. Příběh dvou lidí a píseň, která vypovídá o tom, co se odehrává v podařeném scénáři, potažmo knize paní Poledňákové. Film Ten, kdo tě miloval je přece krásná ukázka toho, co nejdůležitějšího se děje v našich životech, a upřímně a jednoduše řečeno, my bychom přece vůbec nežili, kdyby naši rodiče neprožili lásku a nemilovali se,“ vysvětluje inspiraci ke skladbě Hrůza.

Titulní song tak odráží atmosféru předvánočního rodinného příběhu, přestože klip k němu se natáčel v polovině srpna na střeše pražského paláce Lucerna. Snímek vypráví o netradičním detektivním pátrání, do něhož se pouští rodina zesnulého kriminalisty. Ten je rodině, kterou nečekaně opustil, stále nablízku – ovšem jako duch. To vše přináší dojemné i humorné situace.

Trailer: Ten, kdo tě miloval (zdroj: ČT24)

Film Ten, kdo tě miloval vznikl v koprodukci České televize. V hereckém obsazení se diváci mohou těšit na Pavla Řezníčka, Soňu Norisovou, Evu Holubovou, Hynka Čermáka či Lukáše Vaculíka. Pod hudbou k filmu je podepsán – s výjimkou titulní písně – Tadeáš Věrčák.