Robert Pattinson festivalu ve Varech pije krev. Zakončí letošní ročník

Nejlepší na konec? Filmový festival v Karlových Varech pozval na slavnostní zakončení letošního ročníku, který začíná za dva dny, Roberta Pattinsona. Britský herec je znám především z filmového Harryho Pottera a upíří Twilight ságy.

Role Cedrica Diggoryho v adaptaci knižního bestselleru Harry Potter a Ohnivý pohár pomohla Robertu Pattinsonovi na sebe upozornit, přestože nešlo o jeho první filmovou zkušenost. Další vlnu fanouškovského (především fanynskovského) zájmu vzbudil v upíří romanci Twilight sága. 

Na festivalu ve Varech nicméně převezme cenu za účast v často nezávislých tématech a spolupráci s výraznými filmaři. Robert Pattinson se objevil například v nové adaptaci slavného Maupassantova Miláčka, s Davidem Cronenbergem natočil temnou futuristickou vizi Cosmopolis a drama z hollywoodského prostředí Mapy ke hvězdám.

Po boku Nicole Kidman a Jamese Franca si zahrál v životopisném romantickém dramatu Wernera Herzoga Královna pouště, v nedávné době zaujal v lupičském dramatu Dobré časy a ve westernu Dáma.   

Cosmopolis / Robert Pattinson
Zdroj: ČT24/HCE

Třiapadesátý ročník karlovarského festivalu přivítá fanoušky nejen Roberta Pattinsona 29. června. Herec dorazí na slavnostní zakončení 7. července.