Chopí se Matt Damon a Ben Affleck Spravedlnosti? Česká minisérie je zaujala

Psychologické drama Spravedlnost získalo před nedávnem Českého lva a nyní si může přičíst další úspěch. Česká televize uzavřela smlouvu o prodeji formátu se zahraniční společností; třídílnou minisérii by mohla natočit produkční společnost Matta Damona a Bena Afflecka.

Ocenění Český lev získala Spravedlnost v kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie. Dramatický příběh natočil režisér Petr Bebjak podle scénáře, na němž se podílel s Tomášem Bombíkem. Sleduje kriminalistu v podání Ondřeje Vetchého, jenž se rozhodne zakrýt vraždu, kterou spáchala jeho dcera.  

Původem českou Spravedlnost by nyní mohli poznat i v zahraničí. „Česká televize uzavřela opční a licenční smlouvu na prodej formátu televizní série Spravedlnost se společností Entertaiment One Television Production,“ prozradil obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek.

„Tato společnost má právo do tří let vytvořit novou verzi pořadu pro severoamerický trh, tedy USA a Kanadu. Producentem, se kterým v současné době probíhají vážná jednání na realizaci remaku, je společnost Matta Damona a Bena Afflecka – Pearl Street,“ upřesnil.

Entertainment One Television Production prý na Spravedlnosti zaujala originální zápletka a příběh, v němž vidí velký potenciál. Jak bude vypadat americká verze, si ale diváci budou muset ještě chvíli počkat.