Prago Union: Vážná hudba není moc vážná. Ale klasika to je

Praha - „Zkus to říct se mnou, život je skvělej! Můžu bejt šťastnej, že jsem ještě celej,“ repuje kolozubý hiphoper Kato na nové desce. Studiová novinka se jmenuje Vážná hudba. „To je taková legrace. Znamená to, že nebereme naší muziku o nic méně vážně, než ji brali staří klasici, přestože není moc vážná. Ale klasika je to taky,“ říká Kato, který byl hostem pořadu Kulturama.

Dvacet jedna nových písniček vypráví o různých bolestech života, třeba o žárlivých děvčatech nebo lačných exekutorech. „Je to soundtrack k našemu životu. Já si nevybírám. To, že tam je teď hodně věcí vztahových a hodně věcí o současný situaci, je daný tím, že to dominuje v mým životě,“ vysvětluje Kato. Všechno je svázáno bohatou hrou asociací a slovních hříček.

  • Jak Kato tvoří: „Když kamkoliv chodím, tak s sebou nosím notes, a když mě cokoliv napadne, třeba jen vtipný slovní spojení, tak si to zapisuju, což bude důležitější s přibývajícím věkem. A když se mi sejde nápad na písničku s vhodnou muzikou, tak čerpám z těch zápisků.“

Kato se proslavil nejprve jako Deph ve slavné formaci Chaozz. Prago Union pak založil v roce 2002, dalším zakládajícím členem byl někdejší dýdžej Chaozzu DJ Skupla. Nyní s Katem v kapele vystupuje DJ Maro z kapely Gambrz Reprs a další doprovodní muzikanti nebo hosté. Na některých koncertech hrají Prago Union s živou kapelou.

Další info na webu kapely.

Vážná hudba skupiny Prago Union (zdroj: ČT24)
Vydáno pod