Kapela Chinaski končí, opouští ji čtyři členové. Změna je život, říká Malátný

Kapela Chinaski končí, opouští ji čtyři členové (zdroj: ČT24)

Kapela Chinaski ohlásila konec v současné podobě. Naposledy spolu všech šest členů skupiny bude hrát 18. prosince na benefičním koncertě. Svým fanouškům to oznámili Michal Malátný a František Táborský prostřednictvím facebookového profilu skupiny.

„Někteří z vás nám po O2 aréně říkali, že jsme hráli, jako by to bylo naposledy. A pravda je, že ono to v aktuální sestavě skutečně skoro naposledy bylo… K tomu, aby to fungovalo dohromady, potřebuje každá kapela vnitřní chemii mezi všemi členy. A ta, kterou jsme měli my, vyprchala,“ uvedla kapela v prohlášení na sociální síti.

Ze staré sestavy zůstane jen zpěvák Michal Malátný a kytarista František Táborský. Čtyři další muzikanti odejdou. „Nerozcházíme se ve zlém. Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi. To neznamená, že bychom měnili styl nebo vás připravili o vaše oblíbené písničky,“ dodává kapela na Facebooku.

Chinaski minulý měsíc absolvovali úspěšné turné. Před třemi lety slavili ve velké hale dvacetileté výročí. Na koncert tehdy dorazilo patnáct a půl tisíce fanoušků. „V určitých ohledech jsme se zacyklili, hudebně vidíme věci odlišně a nepřišli jsme na to, jak se z těch našich kruhů vymotat,“ vysvětluje kapela rozpad.

Po letech se proto rozhodla najít novou energii. Kam se posune, v tom už údajně má jasno. Víc chce ale prozradit až po Novém roce a na klubovém turné, které chystá na jaro: „Něco teď sice končí, ale nám není do pláče, protože věříme, že pro Chinaski je tohle sice těžké, ale správné a hlavně upřímné rozhodnutí.“

Chinaski vznikli v roce 1994 z formace Starý hadry. Rok na to už vysílali v televizi jejich první klip. Sestavu tvořil zpěvák Michal Malátný, kytarista František Táborský, trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, basák Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina.