ČT dostavěla Cirkus Bukowsky. První představení chystá na podzim

Praha – Nepřízeň osudu a úkladné intriky ukončila včera poslední klapka nové kriminální série České televize. Do Cirkusu Bukowsky s Pavlem Řezníčkem a Hynkem Čermákem v hlavních rolích pozve diváky letos na podzim.

Seriál vznikl během 137 natáčecích dní v Praze, na Sázavě, v Děčíně a také v polském Gdaňsku a poloostrově Hel. „V Cirkusu Bukowsky sázíme hlavně na atmosféru, černý humor a jemnou nadsázku, přičemž vycházíme z anglosaského modelu dvou šestidílných séri. V žádném případě nechceme kopírovat švédskou nebo anglickou detektivní školu, záměrně se pokoušíme vytvořit svoji vlastní,“ představil seriál kreativní producent ČT Josef Viewegh.

Hlavním hrdinou je Nestor Bukowsky (Pavel Řezníček), který přichází o práci, manželku i domov poté, co zemře jeho milenka. Navíc se zarputilému kriminalistovi Kunešovi (Hynek Čermák) jeví její sebevražda spíš jako vražda, takže Nestora nespouští z očí. Zároveň musí sám řešit svou závislost na alkoholu, kterým bojuje se svými vnitřními démony. Přes počáteční vzájemné antipatie případ oba vydědence spojí a získají i společného nepřítele – v pro něj netradiční záporné roli se představí Jaromír Hanzlík.

Kromě zmíněných si v seriálu zahrají také zahrají Marika Šoposká, Vanda Hybnerová, Jan Vlasák, Michal Dlouhý nebo srbský herec Predrag Bjelac, kterého diváci znají jako démonického Karkarova ze série Harry Potter. Režisérem a scenáristou Cirkusu Bukowsky je Jan Pachl.

"Pokud někdo litoval, že v Česku nevznikají inovativní seriály, jako je například minisérie o Sherlocku Holmesovi od BBC, tak Cirkus Bukowsky je jednou z odpovědí České televize na požadavky současného televizního diváka," poznamenal k sérii ředitel programu ČT Milan Fridrich. Kvalitou a výpravou by se podle něho měl Cirkus Bukowsky přiblížit spíše několikadílnému filmu než běžné televizní produkci.

Poslední scéna Cirkusu Bukowsky (zdroj: ČT24)