Ceny Emmy nedělají rozdíly. Ocenily viceprezidentku i služebnici

V Los Angeles se udělovalo prestižní ocenění v oblasti televizní tvorby. Z cen Emmy se nejvíce mohl radovat Příběh služebnice, označený za nejlepší seriálové drama, a Viceprezident(ka), která je vítězkou v komediální kategorii.

Dystopický Příběh služebnice byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Margaret Atwoodové. Odehrává se v totalitní společnosti, která vznikla na území Spojených států a potýká se s ekologickými katastrofami a ztrátou plodnosti.

Elisabeth Mossová, představitelka hlavní postavy, služebnice Offred, získala cenu pro nejlepší herečku v dramatickém seriálu. Mužská obdoba ocenění patří Sterlingu K. Brownovi z emocemi nabitého seriálu This Is Us o rodinných vtazích.

Mezi komediálními sériemi kralovala už potřetí Viceprezident(ka) - a také její představitelka Julie Louisová-Dreyfusová. Za roli Seliny, která se svými spolupracovníky kličkuje v politických hrách Washingtonu, obdržela cenu pro nejlepší komediální herečku. Z herců si v komediálním seriálu nejlépe vedl Donald Glover z hiphopové Atlanty.

Emmy ocenily Příběh služebnice a Viceprezident(ku) (zdroj: ČT24)

Během ceremoniálu zazněly mnohokrát kritické politické komentáře i vtipy na adresu současného amerického prezidenta. „Abychom k sobě byli jako umělci upřímní, a to bychom měli, musíme přiznat, že nějvětší televizní hvězdou posledních let je Donald Trump,“ prohlásil například moderátor večera Stephen Colbert.

O vítězích prestižních cen rozhoduje na 22 tisíc členů Akademie televizních umění a věd. Leto se Emmy udělovaly po devětašedesáté.